Merelhof  

omgeving

image_02
'Eerst eten' zeggen ze in Oosterhout

Het is een bekend gezegde en een bekend verhaal: toen de spoorweg Breda-Tilburg werd aangelegd, wilden de Oosterhoutse gemeentebestuurders graag dat hij over Oosterhout zou lopen. Ze gingen, per trekschuit en diligence, naar Den Haag om hun verzoek kracht bij te zetten. Daar aangekomen, gingen ze eerst een hapje eten. Toen ze daarna bij het ministerie aankwamen, zagen ze nog net de delegatie van Rijen vertrekken. Die was hen net voor geweest: Rijen kreeg een station, Oosterhout niet.
WANDELEN VIA DE APP! Eén van de activiteiten die in deze tijd heel goed op een coronaproof manier gedaan kan worden, is natuurlijk wandelen. Wist je dat je via de app van izi.TRAVEL heel gemakkelijk de Heilige Driehoekwandeling en de Historische Stadswandeling door Oosterhout kunt lopen? Download de app gratis via de app store, zoek op Oosterhout en ontdek de parels van de stad!

image_03
Michelinster Zout en Citroen - De Blauwe Camer - Tony Kitchen Bar - Pondok Makan Yati - Il Vicino - By Pascal - De Vrijheid - Eetlokaal Klinkers - De Beurs - Tante Margaux

Van MichelinSter restaurant Zout en Citroen aan de overkant van de B&B tot aan authentiek Indisch aan de andere kant van het stadspark en voor prachtige seizoensproducten met uitzicht op een wijngaard bent u in Oosterhout aan het juiste adres! Al dit heerlijks op loopafstand van de B&B Merelhof. Reserveren? Bij 'Arrangementen' onderaan vindt u de gegevens van deze en meer fantastische restaurants.

image_04
Wandelen

Fietsen en wandelen in de omgeving van Bed and Breakfast Merelhof. De routekaart hier rechts laat de fiets- en wandelroutes in de directe omgeving zien. Het zijn officiële en goed gemarkeerde routes via knooppunten, dus je kunt zorgeloos op pad gaan! Zo werkt deze routekaart Verschuif de kaart en zoom in en uit om de routes beter te bekijken. Met de tabbladen bovenaan de kaart kun je wisselen tussen wandel- en fietsroutes. Tip: wil je een route uitstippelen? Creëer alvast jouw wandel- of fietsroute door Noord-Brabant met de online routeplanner op www.routesinbrabant.nl. Fietsen en wandelen via knooppuntroutes in Brabant Als fietser of wandelaar in Noord-Brabant kun je heel gemakkelijk gebruik maken van het knooppuntensysteem; een netwerk van mooie en duidelijke bewegwijzerde wandel- en fietspaden door heel Noord-Brabant. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te lopen of te fietsen, creëer je jouw eigen route. Langs de fiets- en wandelpaden staan borden met daarop de knooppuntnummers en pijlen die je de juiste weg wijzen. Bij ieder knooppunt staat bovendien een paneel met een routekaart, zodat je je route ook altijd kunt aanpassen. Ook worden hier de afstanden tussen de knooppunten aangegeven.

image_05
Fietsen